Constantin Vrouwen Organisatie: Dinie Grootfaam moet nu handen uit de mouwen steken

Dagblad Suriname
18/04/2006

Constantin Vrouwen Organisatie:
Dinie Grootfaam moet nu handen uit de mouwen steken
De Constantin Vrouwen Organisatie (CVO) is niet te spreken over de handelingen van Dinie Grootfaam,die onder de Mamabon al enkele maanden actie voert. Desgevraagd zegt Indra Ragoebarsing, coördinator van de CVO,zich de afgelopen periode in ernstige mate gestoord te hebben aan de handelwijze van Grootfaam. De CVO heeft de afgelopen week van gedachten gewisseld met haar achterban en heeft de kwestie-Grootfaam uitgebreid geanaliseerd en besproken.

 

‘Wij zijn tot de conclusie gekomen dat deze mevrouw bezig is om de situatie in het land te destabiliseren. Het is niets anders dan haar intentie om personen in Suriname, die ontevreden zijn over de gang van zaken voor wat betreft het regeringsbeleid, op te hitsen en aan te zetten tot kwaad. Zij heeft de afgelopen periode niets anders gedaan dan zitten onder de Mamabon en haar handen open te houden voor geld van de beslastingbetalers in Nederland. Mensen die keihard moeten werken voor hun geld, moeten deze mevrouw onderhouden, zodat zij haar doelloze acties kan continueren.

 

Laat ze van haar luie stoel opstaan en zoals de vrouwen van onze organisatie,die uit meer dan 800 leden bestaat,het veld ingaan en hulp bieden aan de mensen die het echt nodig hebben. Als ze niet weet hoe dat te doen,zijn wij bereid om haar mee te nemen in het veld waar ze dan eventueel geleerd kan worden hoe ze mensen daadwerkelijk kan helpen’. De organisatie heeft zich de afgelopen periode sterk gemaakt door zich voornamelijk in te zetten voor vrouwen aan de onderkant van de maatschappelijke ladder. Recentelijk nog heeft de CVO het vrachtwagengezin ondersteund en heeft ze bemiddeld bij het ministerie van SoZaVo voor het verkrijgen van een volkswoning.

 

Ragoebarsing: ‘Grootfaam onderschat de nood die in het land is bij vrouwen en is zich daarvan kennelijk niet van bewust. Als ze werkelijk verbetering wil brengen in de situatie van sociaal zwakkeren , dient zij haar handen uit de mouwen te steken en op het veld zelf hard te gaan werken. Door maandenlang hoog van de toren te schreeuwen en te luieren onder de Mamabon breng je heus geen verbetering in de benarde positie van achtergestelde vrouwen. Ik adviseer daarom aan Grootfaam haar actie per direct te beëindigen en zich met serieuze zaken bezig te houden’, aldus Ragoebarsing.