Doodzieke man kan op miraculeuze wijze weer lopen

27/06/2007

Doodzieke man kan op miraculeuze wijze weer lopen
“Ik kwam krom en steunde op mijn vrouw en leunend op krukken hierbinnen en kan nu, na enkele behandelingen rechtopstaand en pijnloos door het leven. Ik was echt dood ongelukkig van de helse pijnen waar ik dagelijks mee worstelde”, woorden van de heer Purcy Doelman in gesprek met de redactie van De Waarheid over de behandelingen die hij heeft ondergaan bij de Constantin. Doelman is 70 jaar oud en ex-militair in het Nederlandse leger.

 

Hij is de meest gedecoreerde Surinamer die heeft gediend in het Nederlandse leger. Hij heeft 42 dienstjaren en zijn hoogste onderscheiding is de gouden medaille voor 36 jaar trouwe dienst. Doelman heeft ook bij de TRIS gediend. Hij vertelt dat zijn leven als militair een groot deel van zijn privé leven heeft kapot gemaakt. Zo zei hij dat zijn voormalige echtgenote,wegens zijn beroep,van hem is gescheiden. Zij vertelde de rechter dat Doelman nooit thuis was,onderweg was,of nog niet was thuis gekomen. Doelman stelt dat hij voor dat beroep had gekozen,ervoor werd betaald, dus hij moest zijn werk doen.

 

Na zijn echtscheiding sliep hij in de kazerne,aangezien hij niemand meer had die thuis op hem zat te wachten. In het leger heeft hij niets cadeau gekregen. Hij heeft, volgens zijn zeggen,er hard voor moeten werken. Hij heeft opleidingen gevolgd en zichzelf waargemaakt. Hij was in Indonesië ten tijde van de strijd van de Papoea’s tegen de Nederlanders. Zij wilden onafhankelijkheid hebben. Doelman en anderen werden naar Nieuw Guinnee gestuurd om de rust te handhaven. Uiteindelijk, op verzoek van President John Kennedy van de VS, heeft Nederland Nieuw Guinee onafhankelijk laten worden. Sinds toen heet dit eilandengroep West Iran.

 

Na zijn pensionering keerde Doelman terug naar Suriname.Met het ouder worden begonnen ook de lichamelijke klachten. Hij kreeg na vele operaties last van zijn rug en moest met krukken verder door het leven. Hij kwam via vrienden bij de Constantin terecht en kan nu weer rechtop lopen zonder pijn. “Dankzij de Constantin kan ik weer gelukkig zijn en weer met mijn honden stoeien. Dat kon ik enkele weken niet. Nu verzorg ik ze weer zelf.” Hij zegt de Islam te belijden en moet volgens traditie vijf keren per dag bidden. Niet vanuit een stoel maar knielend. Volgens traditie moet hij tijdens het bidden buigingen maken. Nu kan hij dat naar alle tevredenheid weer doen.