Een onderscheiding voor Hering

De Ware Tijd
Zaterdag 16 en Zondag 17 juli 2005

Een onderscheiding voor Hering
Het artsenteam van de Constantin Foundation wil Geor Constantin Hering, ondanks zijn Nederlandse nationaliteit, voordragen om in aanmerking te komen voor een hoge presidentiële onderscheiding op 25 november aanstaande. Hering, die directeur/eigenaar van de Constantin Foundation is, zou volgens het team veel goed werk verzetten voor de Surinaamse gemeenschap. Hering was in 2001 de initiator van het op grote schaal aanpakken van malafide handelaren. Deze lieden schroomden er niet voor om vervallen voedingsmiddelen aan vooral klanten in arme buurten te verkopen. Gerefereerd wordt ook aan de projecten waarbij Hering zich in belangrijke mate heeft ingezet om mensen die verslaafd zijn aan tabaksproducten, te helpen, met name de verschillende anti-rook projecten van de Pan American Health Organisation (PAHO).

 

Hering heeft ook aan deze projecten meegewerkt. Hering heeft ook met andere relevante organisaties een aardige steentje bijgedragen tot het grote succes van verschillende rook-ontmoedigings campagnes. De anti-rookplannen hebben tot doel om mensen te laten stoppen met roken terwijl er ook projecten uitgevoerd zijn met een meer preventief karakter. Hering kan ook worden aangemerkt als de grondlegger van de landelijke seatbelt promotiecampagnes in Suriname. Hij is de man geweest die vanaf 2001 deze bewustwordings projecten heeft opgezet. Hij wil op die manier de auto bestuurders en passagiers ervan doordringen dat ze door het omdoen van de safetybelt een grotere overlevingskans hebben. De inzet is om mensenlevens te redden. Zijn seatbelt promotiecampagnes zijn ruim twee jaar na introductie ook door andere organisaties als thema opgepakt. Het verplicht stellen van de seatbelt en de enorme toename van het aantal gebruikers is onder meer een belangrijke medeverdienste van Hering.

 

Ook de trauma lessen voor scholieren die sinds 2002 op basisscholen in Paramaribo worden uitgevoerd,is een plan van de Constantin Foundation – eigenaar geweest. Hering moet ook voor zijn andere sociale projecten gewaardeerd worden met een medaille. De man heeft de afgelopen jaren wel duizenden pakketten uitgedeeld aan arme burgers. Ook helpt hij arme mensen als ze in ernstige financiële nood zijn. Hij is de eerste en enige in het land die heeft kunnen realiseren dat personen van alle pluimage bij zijn organisatie terecht kunnen voor kosteloze schoonheidsbehandelingen. Hering zorgt ervoor dat er jaarlijks meer dan elfduizend van deze gratis behandelingen worden uitgevoerd. Hij heeft belangeloos in samenwerking met DNA-voorzitter Paul Somohardjo inzamelings acties gehouden om tsunami-slachtoffers te ondersteunen in Azië. Ook heeft hij recent een succesvolle tv-telethon georganiseerd voor een ernstig zieke Surinaamse nierpatiënt. Dit terwijl hij twee maanden daarvoor de hoge ambulance- en ziekenhuiskosten van een doodzieke kankerpatiënte heeft betaald.