Erna Kwasi opgelucht Doodzieke broer kan 4 juni naar Colombia voor bestraling

Dagblad Suriname
26/05/2006

Erna Kwasi opgelucht
Doodzieke broer kan 4 juni naar Colombia voor bestraling
Erna Kwasi is opgelucht,nadat gisteren aan haar werd medegedeeld dat haar doodzieke broer naar Colombia kan voor een bestraling. ‘Het is goed gegaan. Wij zijn bij meneer Ramdhani geweest en hij vertelde dat de geneeskundige commissie heeft goedgekeurd dat mijn broer weg mag’. Twee dagen terug deed Ruben Kwasi via zijn zus een smeekbede in DBS. Hij zou acuut geholpen moeten worden.Vandaag moet Kwasi voor een scan naar Dr. Sewradjpanday. Als alles goed zit, zal hij 4 juni vertrekken naar Colombia voor een behandeling.

 

Kwasi is 55 jaar oud en heeft een vrouw en een kind. Drie jaar terug werd halskanker bij hem ontdekt. Hij ging via de toen nog Armulov regeling naar Curaçao voor een bestaling,maar die behandeling mocht geen vruchten afwerpen. Terug in Suriname kreeg hij te horen dat hij niet voor een tweede maal uitgezonden kon worden. De situatie van Kwasi verergerde. ‘Toen wij geen uitweg meer hadden en duidelijk werd dat mijn broer elk moment kon sterven,heb ik contact opgenomen met de Constantin Foundation’.

 

Volgens zus Kwasi zou haar broer zeker sterven indien zij die stap niet had genomen. Doordat de zaak bekendheid kreeg, heeft het StaatsZiekenFonds (SZF) binnen enkele dagen contact gezocht met de familie. Het gesprek gisteren met de directie van het SZF heeft zij als positief ervaren, hoewel zaken rond haar ticket nog niet zijn geregeld. Kwasi hoopt dat via de Telethon die gaande is ten behoeve van haar broer, de alsnog benodigde financiële middelen binnen zullen komen, zodat zij op tijd kunnen vertrekken.