Geor Constantin Hering betreurt heengaan kankerpatiënt

Dagblad Suriname
19/07/2006

Directeur Constantin Foundation betreurt heengaan kankerpatiënt
Geor Hering,directeur/eigenaar van de Constantin Foundation, zegt aan DBS het enorm te betreuren dat de kankerpatiënt Ruben Kwasi is overleden. Zijn organisatie heeft,nadat op hem door de familie van Kwasi een beroepwas gedaan,alles gedaan om het zover te krijgen dat Kwasi weer voor een behandeling naar het buitenland kon.

 

De Constantin Foundation heeft zelf een telethonactie in samenwerking met de Consumentenbond,op touw gezet;echter was alle moeite toch voor niets,daar de artsen in Colombia hadden besloten dat een tweede ingreep Kwasi toch niet veel goeds zou doen. Op grond hiervan werd hem een kans voor een behandeling ontnomen. ‘Vanaf dat moment heb ik mij niet meer met de zaak bemoeid. Ik heb alles dat in mijn vermogen lag gedaan.’ Erna Kwasi zegt de personen, maar in het bijzonder de Constantin Foundation,zeer erkentelijk te zijn.

 

‘Toen ik hem benaderde voor hulp, kreeg ik nieuwe hoop,’ zegt een zeer verslagen Kwasi. Zij geeft de schuld aan het SZF en de Medische Commissie,omdat die in de gelegenheid waren om Kwasi vroegtijdig voor een behandeling naar het buitenland te sturen;echter heeft men geweigerd. Het kan bij haar niet op dat de Medische Commissie als argument aanvoerde dat,omdat haar broer reeds een keer voor behandeling is geweest op Curaçao, een tweede behandeling niet mogelijk was. Hierdoor is volgens haar de situatie van haar broer gaan verergeren. ‘Zij hebben mijn broer laten sterven. Ik ben de heer Hering heel erg dankbaar dat hij toch zijn best voor ons heeft gedaan,’ aldus Kwasi, verwijzend naar het SZF en de Medische Commissie.