Hering begint met megaproject in strijd tegen armoede

Dagblad Suriname
11/11/2005

Constantin Megaproject in strijd tegen armoede

Dit weekend geeft de Constantin Foundation het officiële startsein van haar Mega-armoedebestrijdings project. Personen mogen zich kosteloos inschrijven en kunnen in aanmerking komen voor een speciaal pasje. Met dit pasje kan bij diverse supermarkten, kleding- en schoenenzaken,slagerijen, bouwmateriaalzaken, waarmee de Constantin een samenwerking heeft, aankopen gedaan worden met een korting tussen 5 en 10 procent. Deze reductie geldt ook voor verschillende diensten die geleverd worden door onder meer kapsalons, autoreparateurs en juweliers.

 

Geor Constantin Hering, eigenaar van de Constantin Foundation, zei desgevraagd dat personen die in aanmerking willen komen, zich bij de organisatie kunnen registreren. Binnen twee weken komen zij in aanmerking voor een pasje, waarop alle relevante gegevens van de aanvrager staan vermeld. Men kan zich hiermee wenden tot de verschillende winkels en dienstverlenende bedrijven.” De concentratie ligt niet alleen in groot Paramaribo,maar in deze fase worden ook Lelydorp, Commewijne en Groningen bijbetrokken.Het gaat in totaal om circa 40 bedrijven, zei Hering, omdat hier een win-win situatie moet zijn voor zowel de bedrijven als de kopers.

 

De handelszaken vinden het volgens hem belangrijk dat de mensen naar ze toekomen,omdat zij op basis daarvan hun toezegging hebben gedaan. Het Megaproject is volgens Hering geïnitieerd vanwege de steeds toenemende daling van de koopkracht. ‘Onze intenties zijn puur humanitair’, zei hij. Het kortingenpasje is een half jaar geldig en er bestaat een mogelijkheid voor verlenging. De verwachting is dat duizenden personen een aanvraag zullen doen. Een ander onderdeel van het Megaproject behelst tandtechnische behandelingen die tegen kostprijs zullen worden verricht. Onderzoek heeft uitgewezen dat tandtechnici in ons land gemiddeld SRD 500 in rekening brengen voor geleverde diensten.

 

Door de dienstverlening zonder winst oogmerk uit te voeren kunnen de kosten voor cliënten met circa dertig tot veertig procent gereduceerd worden. “Dit is vooral voor de seniore burgers met een zwakke beurs een enorme tegemoetkoming”,vervolgde de Constantin Foundation’s eigenaar. De behandelingen worden uitgevoerd door een deskundig team onderleiding van Sajad Abdoel. Hij heeft jarenlange kennis en ervaring opgedaan in verschillende landen en is afgestudeerd in New York. Het team is zeer mobiel en kan, indien nodig, bezoeken afleggen aan huis.

 

Hering: “Wij starten het Megaproject armoede bestrijding mede op instigatie van onze cliënten. Onze gratis schoonheid,afslank en medische behandelingen zijn een ongekend groot succes. Ook onze recent geïntroduceerde pedicure behandelingen worden bijzonder goed gewaardeerd. Maandelijks maken duizenden personen gretig gebruik van onze verschillende diensten en therapiën. Wij zijn daarom voornemens om meerdere soortgelijke projecten op te starten, met als doel de Surinaamse gemeenschap zoveel mogelijk tegemoet te komen”, alsdus Hering.