Hering geeft ondersteuning: zieke baby Raoul in Nederland voor behandeling

Dagblad Suriname
6 april 2009

Zieke baby Raoul in Nederland voor behandeling

De inmiddels zeven maanden oude baby Raoel Rakesh Banwari is vrijdag met zijn moeder Sheila Banwari naar Nederland vertrokken. Zij verblijven bij familieleden. Vandaag wordt een bezoek gebracht aan een der ziekenhuizen voor consultatie. De kosten voor deze reis,inclusief de dokterskosten, worden betaald door Geor Hering, trekker van de Constantin Foundation. Dagblad Suriname sprak met de pleegmoeder van Banwari, die zeer blij is dat er eindelijk hulp geboden kan worden aan haar zieke kleinzoon. Medisch ingrijpen bleek niet mogelijk in Suriname. De baby is ziek door een verstopping van de galgang naar de lever. Na verschillende instanties te hebben aangedaan en dankzij de media heeft zij ruim SRD 3.000 aan donaties ontvangen van sociaal bewogen personen binnen de samenleving.

 

Raoel is op 19 augustus 2008 geboren. ”Ik was heel blij”, vertelde zij eerder aan Dagblad Suriname. De baby heeft eerst 10 dagen in couveuse gelegen. Bij de eerste medische controle op het consultatiebureau werd mondontsteking bij het kind geconstateerd. Er werden medicamenten voorgeschreven voor het verhelpen van deze kwaal. Toen hij twee maanden oud werd, kreeg hij zijn eerste vaccinatie. Hierbij werd geconstateerd dat het kind aan bloedarmoede leed. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen en hem werd toen bloed toegediend. Bij zijn derde vaccinatie werd longontsteking bij hem geconstateerd. Hij zou veel slijm op zijn maag hebben. Raoel werd weer opgenomen in het ziekenhuis. Bij zijn vierde vaccinatie werd weer longontsteking geconstateerd. Deze keer werd een rontgenfoto gemaakt waaruit bleek dat hij te kampen heeft met een leveraandoening. De galgang naar de lever is verstopt.

 

Bij het aanhoren van dit bericht was de jonge moeder in paniek. “Ik wil dat mijn kindje zo snel mogelijk wordt gered”, zei zij. De paniek werd helemaal compleet toen zij door een kinderarts werd voorgehouden dat het kindje ziek zou blijven en dat zij alle liefde aan haar kindje moest geven.
Radeloos heeft zij haar baby voor consultatie naar een andere kinderarts gebracht. De woorden van deze arts hebben haar enigszins hoop gegeven. Haar kindje kan genezen worden. Maar dan moet hij zo snel als mogelijk geopereerd worden.