Hering geeft toe B-Surined te frustreren

De ware tijd
24/10/2007

Hering geeft toe B-Surined te frustreren

Dit gaat te ver”, zegt een duidelijk aangeslagen B-Surined-voorzitter Laurens Perreira. De Ware Tijd sprak hem dinsdagmorgen in het BVD-partijgebouw na afloop van een informatie-ochtend, waarbij B-Surined enkele honderden senioren informeerde over het verdere verloop van de registratie-actie van de organisatie.

 

Op de bijeenkomst maakte de B-Surined-voorziter duidelijk dat “anderen” bezig zouden zijn de acties te frustreren. De naam van George Hering werd genoemd. “Hij is ons openlijk aan het boycotten.” Hering, directeur van de Constantin Foundation met deze beschuldigingen geconfronteerd, geeft eerlijk toe toe bezig te zijn “B-Surined te frustreren”.

 

Hering: “Zeer zeker ben ik zaken aan het frustreren omdat de manier waarop B-Surined te werk gaat absoluut niet de juiste is. Ik ben er falikant tegen dat zijn organisatie geld van arme senioren burgers incasseert. Ze houden die mensen valse verwachtingen voor die ze niet kunnen waarmaken.” Hering zegt te “eisen dat B-Surined met haar actie stopt”. “Ze moeten onmiddelijk stoppen en het geïnde geld teruggeven aan de mensen. B-Surined kan niets voor hen betekenen.”

 

Hering adviseert B-Surined “ de seniore bugers te verwijzen naar de cultureel attaché van de Nederlandse ambassade”. “Want die kan de mensen vertellen of ze wel in aanmerking komen voor een AOW-uitkering of niet.” Hering zegt zijn protest ook gemeld te hebben aan het adres van de voorzitter van De Nationale Assemblee, Paul Somohardjo, en dat nog te zullen doen bij de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Hendrik Setrowidjojo.

 

“Ik heb de parlementsvoorzitter gevraagd een onderzoek te gelasten naar de geïnde gelden. Ook moet boven tafel komen hoeveel senioren B-Surined nu werkelijk heeft geregistreerd. En de Consumentenbond ga ik er ook bijhalen. Deze actie van B-Surined moet worden gestopt.”
Ondank zijn boycotactie, beweert Hering geen persoonlijke vete te voeren tegen B-Surined. Als B-Surined daadwerkelijk een zwartboek met namen van Surinaamse-Nederlanders wil opsturen naar Nederland, dan is de Constantin Foundation bereid deze te bekostigen.

 

Perreira en de zijnen zijn nog altijd van zins door te gaan met hun al dan niet gewijzigde plannen. Perreira maakte gisterochtend bekend dat nu een zwartboek voor senioren met de Surinaamse nationaliteit naar president Ronald Venetiaan wordt gestuurd. Een ander zwartboek met gegevens van Surinaamse-Nederlanders gaat richting Tweede Kamer.-.