Hering helpt Ron Duisker

07/10/2005

Hulp voor Ron Duisker na berichtgeving in DBS

Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo,de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ),en de directeur Geor Hering van de Constantin Foundation, hebben gisteren hulp geboden aan de journalist Ron Duisker, nadat DBS in zijn editie van woensdag melding had gemaakt van het feit dat de journalist sinds kort op straat woonde. Duisker is,naar de krant heeft vernomen, voorlopig ondergebracht in een herberg. Hering heeft o.a. bijgedragen in de transport – en opslagkosten van zijn spullen.

 

Duisker verklaarde eerder tegenover DBS dat hij op straat was gezet,omdat hij de huishuur van Euro 200 per maand niet kon betalen. Hij verbleef sinds vorige week woensdag gewoon op het trottoir van de Hendrikstraat. Volgens hem hebben goedhartige kennissen zijn twee jeugdige kinderen in de leeftijd van 9 en 11 jaar, opgevangen. Duisker, die steevast ontkent een drugsverslaafde te zijn, heeft vroeger voor ATV en de STVS gewerkt. Onder andere heeft hij het programma “Dala Pasi” over de omzetting van de gulden in Surinaamse dollar (SRD) geregisseerd.