Hering wil structurele hulp voor gokverslaafden

Dagblad Suriname
06/10/2005

Oorzaak liquiditeitsproblemen vereist een grondige aanpak

‘Er is een tendens momenteel in Suriname gaande waarbij er mensen in liquiditeitsproblemen geraken en dan op een moment gewoon op straat worden gezet en dat is ook in het geval van Ron Duisker gebeurd. Ik heb de voorzitter van de Nationale Assemblee, Paul Somohardjo,benaderd om zijn invloed aan te wenden bij de Minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting om op de meest korte termijn een woning beschikbaar te stellen voor deze verslaggever.

 

Momenteel wordt er gezocht naar een noodoplossing om Duisker op te vangen’, zei Geor Hering in een vraaggesprek met DBS. ‘Dit heb ik ook onder de aandacht gebracht van de Minister van Sociale Zaken en Volksontwikkeling,Henk Setrowidjojo,want het gaat niet alleen om het geval van Duisker,maar vele Surinamers verkeren momenteel in liquiditeitsproblemen. Velen kunnen vaak hun huishuur niet betalen en worden door de deurwaarder op straat gezet en anderen die in een eigen huis wonen,nemen vaak leningen en geven het huis in onderpand.Kunnen zij die lening niet terugbetalen,dan worden zij vaak op straat gezet. Al lijkt het niet zo,velen zitten momenteel op straat.

 

Met de Minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heb ik een afspraak om volgende week donderdag samen te komen met een plan om na te gaan wat er gedaan kan worden om de problemen op te lossen,ook die van de gokverslaving,want dat is een veel voorkomend verschijnsel in Suriname. Hoe de mensen voorgelicht kunnen worden omtrent de gevaren van de gokverslaving en hoe de oorzaak van dit probleem aangepakt kan worden en er een duurzame oplossing bewerkstelligd kan worden’, aldus Hering tot slot.