Hulp onderweg voor ‘vrachtwagen’ gezin, Hering en Somohardjo in de bres voor familie

Dagblad Suriname
30/03/2006

Hulp onderweg voor ‘vrachtwagen’ gezin
Hering en Somohardjo op de bres voor familie
De Constantin Foundation, vertegenwoordigd door Indra Raghoebarsingh van de vrouwenorganisatie Constantin, heeft gisteren een bezoek gebracht aan het gezin Dhanilal – Bissesar nadat Dagblad Suriname eerder deze week melding had gemaakt dat het gezin al enige tijd woont in de container van een vrachtwagen op Livorno. Bij deze gelegenheid werd door Ragoebarsingh een voedselpakket overhandigd.

Twee ondernemers , Amar Badrising en Ashok Harpal, hebben op eigen initiatief ook een voedselpakket geschonken. Het gezin zegt daarvoor zeer erkentelijk te zijn. Het werd vorige maand met zijn hele hebben en houwen ’s avonds op straat gezet door zijn huisbaas.

Vanwege gebrek aan financiële middelen heeft het gezin zijn intrek genomen in de container van een vrachtwagen van de familie Ramdien. Het leeft onder zeer erbarmelijke omstandigheden. ‘Het mag nooit zo zijn dat mensen in zulke onterende omstandigheden leven en wonen. Deze zaak heeft ons heel erg aangegrepen,’ zegt Geor Hering, directeur van de Constantin Foundation.

Uit gesprekken met Assembleevoorzitter Paul Somohardjo en de minister van Sociale zaken en Volkshuisvestiging (SoZaVo), Hendrik Setrowidjojo , is besloten om het gezin binnenkort uit te nodigen voor een gesprek. Te Tout Luit Faut is men bezig met een woningbouwproject van 200 huizen, dat wordt gefinancierd door een Chinese Credit line.

Binnenkort wordt dit project opgeleverd. Geopperd is bij de waarnemend directeur van Volkshuisvesting, Isaac Soerokarso, om dit gezin als eerst in aanmerking te doen komen voor een huis.

De Constantin Foundation zal samen met genoemde instanties proberen om in de noden van dit gezin te voorzien. Het gezin zal voorzien worden van voedselpakketten, mensen zullen gevraagd worden om kleding te doneren en ook zal geprobeerd worden om dit gezin te voorzien van een dokterskaart.

‘Natuurlijk zijn er meerdere mensen die hulpbehoevend zijn,maar dat van de familie Dhanilal-Bissesar is een zeer extreem geval,’ aldus Hering.