Menopauze Therapie Constantin blijkt succesvol

Dagblad Suriname
03/08/2006

Menopauze Therapie Constantin blijkt succesvol
‘Er is een gestage groei merkbaar van vrouwen die te kampen hebben met gezondheidsproblemen die gerelateerd zijn aan de menopauze. ‘Dit zegt Cindy Matkalsoem, therapeut verbonden aan de Constantin. Dagelijks melden zich bij de Constantin tientallen vrouwen die hulp zoeken voor deze klachten.’

 

De klachten variëren van warme opvliegers, nachttranspiratie,verdroging van de normale vaginale afscheiding, weinig zin in seks, huidproblemen, onverklaarbare emotionele aanvallen tot slapeloosheid. Meestal willen de vrouwen geen gebruik maken van chemische hormoon therapieën en geven ze de voorkeur aan onze moderne methodieken die gestoeld zijn op de natuurlijke geneeswijzen. De oorzaak van de klachten moet meestal gezocht worden in een verstoring van de hormonale balans of een verhoogde sympatische activiteit.

 

Met de jaren is er sprake van een verminderde aanmaak van het hormoon oestrogeen,’ zegt de therapeut. Zij is van mening dat er tegenwoordig goede natuurlijke behandelmethoden zijn om de klachten te verminderen. Behalve de afslankbegeleiding, de medische en cosmetische dienstverlening die haar organisatie aan de Surinaamse gemeenschap biedt, is er vanwege de enorme toename van dit probleem daarenboven een speciaal spreekuur gecreëerd voor personen met menopauze gerelateerde klachten. In dit verband zijn er op frequente basis ook andere gespecialiseerde Nederlandse, Duitse en Amerikaanse deskundigen op bezoek bij de Constantin.

 

In december dit jaar wordt een vijftien man sterk team van ‘heilpraktikers’ uit Nordhorn, Duitsland, verwacht. Het team onderleiding van doktor Wolfgang Schallmey, zal samen met Don Marinus Visbeen Ph.D ook personen met andere medische klachten zoals rug- en nekpijnen terzijde staan. Visbeen heeft vorig jaar de prestigieuze Europese Golden Award mogen ontvangen vanwege zijn jarenlange verdiensten op het gebied van onderzoek en behandeling van diverse klachten. Rebien Bodha, woordvoerden van de Constantin, zegt desgevraagd aan DBS, dat het de bedoeling is om cliënten die menopauze klachten hebben, te helpen middels de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

 

‘We hebben nieuwe homeopathische middelen die zijn ontwikkeld door Duitse en Oostenrijkse experts en de resultaten zijn zeer bevredigend. Ook geven onze deskundigen adviezen hoe het beste kan worden omgegaan met klachten.’ Volgens Bodha zal de Constantin de komende maanden ook enkele nieuwe therapievormen introduceren voor personen met lichaamspijnen , migraine, suikerziekte en hoge bloeddruk.