Snelle hulp van Geor Hering nodig, nierpatiënt dreigt te sterven

Times of Suriname
24/06/2005

Snelle hulp nodig – nierpatiënt dreigt te sterven

Paramaribo – Zijn weerstand verzwakt met de dag,maar hij heeft een ijzeren wil om te leven. Satish Joeglal heeft nog alle hoop dat een niertransplantatie zijn leven kan redden. Een telethon die eerder deze maand werd gehouden bracht SRD 13.066 op – niet genoeg om een operatie te bekostigen. Op 9 juli wordt via de verschillende radiostations weer een inzamelings actie gehouden. De 28-jarige Satish vertoefde vijf jaar geleden al in Nederland,maar moest vanwege de hoge kosten weer terugkeren.

 

Het Staats Zieken Fonds (SZF) kon de operatie niet bekostigen,omdat niertransplantatie niet zijn opgenomen in het SZF-pakket. De ouders deden toen een beroep op de samenleving om hulp te bieden en de Constantin Foundation speelde daarop in. Foundation directeur Geor Hering kan zich niet voorstellen dat niertransplantatie niet zijn opgenomen in het SZF-pakket. Was dit wel het geval dan zou Satish in aanmerkinkg komen voor een behandeling in Colombia. De moeder van de nierpatiënt,Asha Ramcharan-Joeglal,is bereid een nier af te staan,zodat haar zoon een normaal leven kan leiden. In Nederland probeerd de Max Ghazi Foundation te bemiddelen om de kostprijs voor de behandeling zo laag mogelijk te houden.