Somohardjo en Hering willen 1000 kinderen onvergetelijke dag bezorgen

03/12/2005

Somohardjo en Hering willen 1000 kinderen onvergetelijke dag bezorgen

In het kader van de viering van kinderdag wordt morgen op het voetbalveld van de Cultuurtuinlaan een speciale dag georganiseerd voor kinderen. DNA – voorzitter, tevens voorzitter van Pertjaja Luhur(PL), Paul Somohardjo en de directeur van de Constantin Foundation,Geor Hering,hebben het initiatief genomen om deze dag op grootse wijze met kinderen te vieren. Het ligt in de bedoeling om de kleintjes een onvergetelijke dag te bezorgen. De verwachting is ongeveer duizend kinderen meedoen aan dit jaarlijks evenement.

 

Somohardjo: ‘Wij willen vooral de kinderen van ouders die het moeilijk hebben een leuke dag bezorgen. Het is dikwijls zo dat de ouders niet in staat zijn om iets extra’s met ze te doen. Ik wil daar graag op een bijzondere wijze inspelen. Na afgelopen maand de seniorenburgers flink in de bloemmetjes te hebben gezet op Colakreek, zijn nu de allerjongsten aan de beurt. Er zullen verschillende ludieke activiteiten worden geïnitieerd,waarbij het plezier van de kinderen centraal staat. Zo krijgen de kindertjes de gelegenheid om trampoline te springen en zullen er ook zakspring wedstrijden worden gehouden. Daarenboven zullen er voldoende eten, drinken, koek en andere lekkernijen verdeeld worden. Voetbalwedstrijden en een miniplaybackshow staan ook op het schema.

 

Een clown zal verder zorgen voor humoristisch vermaak. Er is zelf aan leuke cadeautjes gedacht. Met behulp van het Surinaams bedrijfsleven zijn er een flink aantal cadeaus beschikbaar. Sinterklaas zal ter gelegenheid van deze dag ook een bezoek brengen aan de kinderen. Aan hem is gevraagd om cadeautjes uit te delen. ‘Ik wil de kinderen blij maken en ze met een vrolijk gezicht weer naar huis zien gaan’,zegt Somohardjo voor wie het niet de eerste keer is dat hij deze dag met kinderen op feestelijke wijze viert. Het is een jaarlijks terugkerend gebeuren, alleen zal het deze keer uitgebreider zijn.