Specialisten in neigh Therapie en pijnbestrijding in Suriname

Dagblad Suriname
10/07/2006

Specialisten in neigh Therapie en pijnbestrijding in Suriname
Dinsag wordt er een groep deskundigen uit Europa in Suriname verwacht onderleiding van Wilma de Klein, die gespecialiseerd is in de Neigh Therapie. Haar specialisatie is de Neuro Emotionele Integratie Therapie,een zeer gerenomeerde therapie in Europa. Deze therapie is speciaal bedoeld voor kinderen met een traumatische ervaring.

 

Het ligt in de planning dat er een aantal workshops gehouden zal worden en kennis met betrekking tot deze therapie overgedragen zal worden. Met dit team bestaande uit meer dan zeven personen, reizen er ook deskundigen mee, die gespecialiseerd zijn in de pijnbestrijding. Zij zullen in de komende periode bij de Constantin Foundation hun diensten aanbieden aan mensen die voor hun leven aangewezen zijn op pijnstillers.

 

Geor Hering, directeur van de Constantin Foundation, geeft aan dat ook mensen die kinderen hebben met een traumatische ervaring een beroep kunnen doen op de Constantin Foundation om gebruik te kunnen maken van de aangeboden diensten. Aan Wilma de Klein zal gevraagd worden om, gelet op haar ervaring op het gebied van het werken met kinderen, haar ervaring op het gebied van het werken met kinderen, gesprekken te voeren met de kinderen van de Tata Colinschool na toestemming van minister Edwin Wolf. Dit team zal voor een periode van drie weken in Suriname vertoeven.