Vele genezen door ‘hot stone’ massage Constantin

Times of Suriname
22/12/2006

Vele genezen door ‘hot stone’ massage Constantin
Paramaribo – Tientallen personen met chronische pijnklachten zijn de afgelopen weken genezen door de healing hot stone massage behandelingen bij de Constantin. Bij een ander groep is er sprake van een significante vermindering van pijnklachten. De organisatie is onlangs begonnen met deze voor Suriname nog nieuwe vorm van therapie. In de Verenigde Staten van Amerika en Europa is deze behandelwijze inmiddels zeer succesvol gebleken. Bij deze moderne therapie wordt gebruik gemaakt van warme vulkaanstenen.

 

De stenen zijn afkomstig uit Hawaï, Madeira en Sicilië en zijn gevormd door hete lava, waarna ze eeuwenlang in rivierbeddingen of in de zee hebben gelegen. Mede hierdoor hebben ze een geneeskrachtige werking en ook mooie ronde vormen gekregen. Volgens wetenschappers penetreert de warmte van de lavastenen diep in de spieren, pezen en gewrichten en verlicht het in sterke mate lichaamspijnen en andere lichamelijke klachten. Ook zorgt het voor een diepe relaxatie, verbetert de stofwisseling en werkt sterk ontgiftend.

 

Volgens Rebien Bodha, woordvoerder van de organisatie , zijn het vooral personen met chronische pijnen, slijtage en stressgerelateerde klachten die een beroep doen op het healing hot stone massage team van de Constantin. Maar ook personen met andere soorten lichamelijke klachten maken gebruik van deze dienstverlening. Bodha: “voor deze categorie personen is het zeer welkom dat de Constantin de gelegenheid biedt om gebruik te maken van onbeperkt gratis healing hot stone massage. Het project zal de komende periode door de Constantin worden gesponsord.” Volgens hem kost een soort gelijke behandeling in Amerika al gauw boven de US$ 55 per keer.

 

“Er zijn veel personen die in korte tijd beterschap hebben gevonden door toepassing van deze behandelvorm. Vooral klachten als acute en chronische lichaamspijnen,spier-,gewrichts-of zenuwklachten, stress, hoofdpijn, migraine, slechte doorbloeding, menstruatiepijnen, slapeloosheid, verlamming, tintelingen(anansi), lage weerstand, allergieën, moeheid en zwakte kunnen heel goed verholpen worden.” Volgens de zegsman mag iedereen die gebruik wil maken van de gratis healing hot stone massage aankloppen bij de Constantin. De organisatie is boven in het Rossignol gebouw aan de Kwattaweg gevestigd.