Miljardair en Hering zoeken studiemogelijkheden VS voor arme studenten

Hering en JaoConstantin- directeur Geor Hering gaat samen met de Amerikaanse miljardair Frank Jao, intensief mogelijkheden bekijken om Surinamers met een erg zwakke beurs in de Verenigde Staten van Amerika kosteloos te laten afstuderen.

In dat kader heeft Hering vandaag langdurige gesprekken gevoerd met de zeer kapitaalkrachtige Amerikaanse grootinvesteerdeer en weldoener. Joa is voor een kort oriƫntatiebezoek in Suriname.

Hering haalde onder meer aan dat er voldoende personen zijn met de juiste capaciteiten die graag een universitaire opleiding willen volgen in Amerika. Echter ontbreken daarvoor bij velen de noodzakelijke liquide middelen. Een universitaire opleiding in dat land kost al gauw vele tienduizenden Amerikaanse dollars per jaar. Volgens de Nederlandse zakenman is de animo om te studeren in de VS erg groot. Het hoger opleiden van Surinamers zou het land ten goede komen.

Jao en Hering hebben ook van gedachten gewisseld over de sociale nood in het land. Onder meer de positie van zeer arme personen in Suriname en de realiseerbare opties om daar structurele verbetering in te brengen. De twee waren het er vandaag over eens dat het hoger opleiden van kansarmen, de toekomstperspectieven significant kan verbeteren.

Jao en Hering zullen morgen samen met de twee andere gastheren Best Mart -eigenaar Tja Foe Lee en Alwin Lee de gesprekken hierover voortzetten. Het doel is om een module te formuleren waarmee Surinaamse studenten op regelmatige basis kunnen worden uitgezonden naar de VS.