Interview met Geor Constantin Hering

Waar kunt u zich aan ergeren:

Ik stoor mij niet zo snel aan anderen. Waar ik mij wel aan stoor zijn rokers die geen rekening houden met niet- rokers. Als men wil roken, moet men dat beslist niet in mijn omgeving doen. Ik heb een enorme hekel aan roken!

Het verbranden van huisvuil, gras en andere rotzooi in de open lucht, evenals de vele smerige uitlaatgassen van bussen, vrachtwagens en auto’s  zorgen bij mij ook voor enorme ergernis!  Ook personen die zich in het verkeer misdragen, vooral het onnodig inhalen en te hard rijden, vind ik extreem storend.

Welke zijn uw lievelingsgerechten:

Ik vind spinazie, broccoli, bloemkool en andere groenten heel lekker, net als gegrilde kip, gebakken vis en avocado. Voor wat betreft dranken, vind ik bronwater wel goed smaken.

Hebt u favoriete televisieprogramma’s:

Ik kan wel genieten van het NOS- journaal, Nieuwsuur, Discovery channel, ID en uiteraard Youtube. Daarnaast blijf ik wel thuis voor een goede voetbalwedstrijd van Duitse clubteams en het Duits nationaal voetbalteam.

Hoe kijkt u tegen drugs en drugsdealers aan:

Ik kan geen respect opbrengen voor personen die zich bezig houden met drugshandel. Ze zijn in mijn ogen zware criminelen die op geen enkele wijze rekening houden met hun medemens. Het gaat deze lui alleen maar om hun eigen gewin, hun zakken vullen.

Deze figuren zouden wat mij betreft veel harder moeten worden aangepakt, de celstraffen zouden naar boven moeten worden bijgesteld. De druggebruikers zijn vaak de slachtoffers. Voor hen zouden er meer afkickmogelijkheden moeten worden gecreëerd. Ook de voorlichting naar de jeugd moet op een veel beter niveau.

Hebt u politieke ambities:

Nee, absoluut niet! Ik heb een zeer goede band met sommige politieke figuren. Maar zelf heb ik beslist geen interesse in een politieke carrière.

Hebt u voorbeeldfiguren:

Ja, mijn ouders. Zij zijn helaas al overleden, maar hebben mij de juiste waarden en normen bijgebracht. Mijn ouders waren zeer goede mensen die mij ook geleerd hebben hoe ik moet omgaan met problemen die iedereen in zijn of haar leven wel tegenkomt. Zo is mij bijgebracht dat veel problemen via dialoog kunnen worden opgelost. Ook om niet haatdragend te zijn en mensen uiteindelijk te vergeven is mij meegegeven.

U staat bekend als een zeer sociaal bewogen mens en heeft al voor honderdduizenden Amerikaanse dollars sociale projecten gefinancierd. Hebt u er plezier in om mensen in nood te helpen:

Ik heb het zelf meer dan heel erg goed en kan het vaak niet aanzien als mensen het slecht hebben. Het is in het leven zo oneerlijk verdeeld. Sommige vaders en moeders moeten de hele dag heel hard werken om hun gezin te verzorgen, terwijl anderen hun geld in de gokkasten verprutsen.

Ik ben blij als ik wat kan betekenen voor personen die echt hun best doen om vooruit te komen. Als eigenaar van Constantin en de Geor Hering International Foundation kom ik dikwijls in contact met personen die een beroep op mij doen voor hulp. Ik maak de laatste tijd wel een duidelijk verschil tussen lui die misbruik willen maken van mijn goedheid en mensen die echt dringend hulp nodig hebben.

Welke zijn dieptepunt in uw leven:

De dieptepunten in mijn leven zijn de overlijdensdagen van mijn vader en moeder. Die zijn de meest zwarte dagen in mijn leven.

En de mooie momenten: Te veel om op te noemen.

U rookt niet, maar drinkt u wel alcohol:

Nee, ik drink niet eens een biertje. Ik zou er dronken van worden. Ik ben fel tegen het gebruik van alcohol, tabak en drugs! Meestal drink ik bronwater. Ik kan mij overigens niet voorstellen dat iemand alcohol begint te drinken. Het brengt soms zoveel ellende met zich mee.

Bent u voorstander van de doodstraf: Ik ben tegen de doodstraf. Kwaad met kwaad vergelden is volgens mij niet de juiste weg. Ik ben wel voorstander van langere gevangenisstraffen en het vergroten van de pakkans.

Gaat u wel eens naar het casino: Nee nooit, dat is echt helemaal niets voor mij! Ik houd niet van gokken. Gokken kan een enorme verslaving worden. Als bijvoorbeeld de kostwinner van een gezin verslaafd is aan gokken, kan het desastreuze gevolgen hebben voor het totale huishouden.

Bent u gelukkig: Gelukkig zijn is een momentopname. Er zijn goede en slechte momenten in het leven.